RESTAURATIE

Groot onderhoud en herstel

auto restauratie

Wanneer een auto deels of geheel onder handen genomen wordt en er bij groot onderhoud delen van het voertuig vervangen worden, dan spreken we bij UNDERCOATING.NL van een (deel)restauratie. Meerdere onderdelen worden gedemonteerd en de carrosserie ondergaat een complete behandeling.

Verroeste of versleten delen worden waar nodig vervangen door nieuwe. Het plaatwerk en de diverse delen worden voorbehandeld en voorzien van een nieuwe laklaag. Naar keus worden onderdelen en accessoires vernieuwd of gereviseerd. Denk hierbij aan wielophanging, vering, interieur, motordelen, etc. etc.

Het voertuig wordt volledig afgemonteerd en kan weer jaren mee!

UNDERCOATING.NL werkt voor een aantal disciplines nauw samen met specialistische bedrijven om U als klant volledig te ontzorgen bij de restauratie van uw voertuig.

Voor het restaureren van een voertuig passen wij een fasegewijze aanpak toe, deze aanpak staat hieronder verder uitgeschreven. Deze manier van aanpak schept voor ons en U duidelijkheid vooraf en een optimaal resultaat waar iedereen tevreden mee zal zijn!

Fasegewijze aanpak

Wellicht de belangrijkste fase in het hele project. Samen bepalen we de doelstelling, waarin we rekening houden met het beschikbare budget. Hiermee creeeren we gezamenlijk een duidelijke en realistische resultaat waarin uw wensen zijn samengevat.
Klik op de volgende fase voor vervolg  
Naargelang de doelstelling halen wij de klassieker of oldtimer deels of volledig uit elkaar en sorteren alle onderdelen. Hierbij wordt tevens bepaald of er onderdelen zijn die vervangen of hersteld moeten worden.
klik op de volgende fase voor vervolg  
Als ervoor gekozen is om het voertuig "kaal" te maken, worden de gesorteerde delen worden nu stuk voor stuk van hun oude laklaag ontdaan. Dit kan, nagelang de laklaag, de vorm van het object en het gebruikt basismateriaal met de hand door middel van een föhn en krabber, chemisch door middel van een lakverwijderaar of zuurbad, of door middel van stralen.
klik op de volgende fase voor vervolg  
Roest en/of zichtbare schade wordt nu hersteld.
klik op de volgende fase voor vervolg  
De kale en herstelde delen worden nu strak gezet. Door de carrosserie te voorzien van een fijn laagje plamuur wordt deze strak. De laatste oneffenheden worden weggewerkt.
klik op de volgende fase voor vervolg  
Het voertuig kan nu worden voorzien van een nieuwe lak. De spuiter bouwt de lak in meerdere lagen op. Begonnen wordt met een goede primer. Deze zorgt voor een goede hechting tussen de voorbehandelde ondergrond en de grondlak. De grondlak vormt de basis voor de kleurlak. De kleurlak zorgt er vervolgens voor dat het voertuig zijn kleur krijgt. Om de kleurlak te beschermen volgt als laatste een vernis / blanke laklaag.
klik op de volgende fase voor vervolg  
Alle losse delen worden teruggeplaatst op het voertuig. Eventuele vernieuwde of gereviseerde delen zoals de motor, het interieur en accessoires worden gemonteerd.
klik op de volgende fase voor vervolg  
Het voertuig is nu weer volledig opgebouwd. Om te testen of alles naar behoren functioneert volgt nu een aantal testen en testritten. Eventuele tekortkomingen worden verholpen.
klik op de volgende fase voor vervolg  
Het voertuig is klaar voor de eigenaar om op te halen. Tijdens de oplevering lopen we gezamenlijk alle details na zoals die zijn overeengekomen in de eerste fase. We staan hierbij uitgebreid stil bij de restauratie en alle werkzaamheden die zijn uitgevoerd. Van alle activiteiten ontvangt u naar wens een naslagwerk om te bewaren.